Tietoa Matcha-teestä

13.08.2016 15:51

Tietoa Matcha-teestä

Vain Japanin eliittimaanviljelijät tietävät Matcha-teen tuotannosta. Matcha-tee on kiistatta yksi maailman haastavimmista teen tuotantomenetelmistä.

Matcha tulee teelajikkeesta, joka on kasvatettu erikoisen varjostustekniikan avulla. Pelto varjostetaan täysin neljäksi viikoksi ennen sadonkorjuuta. Tämä erikoinen varjostustekniikka blokkaa jopa 90% auringonvalosta. Kasvit, jotka ovat silloin melkein täydellisessä pimennossa, kompensoi puuttuvan valon tuottamalla intensiivisesti lehtivihreää, joka tekee lehdistä aminohapporikkaita. Näin lehdet saavat tyypillisen smaradginvihreän värinsä. Laadukkaan Matchan tunnistaa sen syvän vihreän värin lisäksi myös sen makeasta ja hienotekoisesta mausta.

Teenlehtien kerääminen tapahtuu Toukokuun alussa. Vielä tänäkin päivänä Matcha-teessä käytetyt lehdet kerätään kokonaan käsin. Heti keräämisen jälkeen lehdet toimitetaan tehtaalle – Arachaan. Sieltä saa alkunsa pitkä prosessi, jonka aikana raa’at lehdet muunnetaan hienoksi pulveriksi.

Ensiksi lehdet höyrytetään. Kuuma höyry ehkäisee käymisen ja pitää lehdet tuoreina. Tämä takaa sen, että kaikki kaikki ravintoaineet säilyvät teessä. Seuraavaksi lehdet kuivatetaan. Tämän vaiheen seurauksena lehtien painoa putoaa melkein viidennekseen. Tässä vaiheessa teetä kutsutaan termillä ’’Aracha’’, joka kevyesti käännettynä tarkoittaa raakaa teetä.

.Seuraavassa vaiheessa valitaan Aracha-tee. Lehtien laatu on vaihtelevaa joten lajittelu on välttämätöntä. Asiantuntijat määrittävät teen värin, laadun ja maun.

Lopputulos on sekoitus eri lajikkeita joka takaa jatkuvan laadun ympäri vuoden. Viimeisenä varret, oksat ja muut tarpeettomat osat poistetaan jotta lopullisesta tuotteesta saadaan hienotekoinen ja virheetön. Sitten se leikataan samankokoisiin osiin, joka muodostaa teen nimeltä ’’Tencha’’.

Matcha-teen jauhaminen

Matchan valmistusprosessin viimeinen vaihe on jauhaminen graniittimyllyissä puhtaassa tehtaassa. Tencha-tee jauhetaan hienoksi jauhoksi, josta sitten tehdään Matchaa. Yksi hitunen on kooltaan 5-10 mikronia; yksi mikroni on metrin miljoonasosa. Se on niin hienoa, että jauho käytännössä sulaa suussa.

Yksi graniittimylly jauhaa vain 30-40 grammaa teetä tunnissa ja jopa 2000-luvulla tämä erityinen tekniikka takaa sen, ettei valmistusprossessi vaikuta teen uniikkiin makuun, väriin ja aromiin.

Eriluokkaisten teenlehtien sekoittaminen on yksi tärkeimmistä prosesseista, joilla taataan teen korkea laatu. Teesekoituksen valmistaminen on välttämätön vaihe, jotta saadaan monenlaatuista Matcha-teetä. Kaikkein korkealaatuisimman Matchan tunnistaa sen rauhoittavasta vihreästä väristä ja mausta, jonka tulee olla sekä pehmeä että makea. Jotta mikstuurasta saadaan täydellinen, tarvitaan todellinen asiantuntija joka tuntee tiukat kriteerit.

Matcha-teen koostumus

PROTEIINI, KOFEIINI, KUITU

VITAMIINIT:

- A-vitamiini - karoteeni

- E-vitamiini

- C-vitamiini

MINERAALIT:

- Rauta

- Kalsium

- Kalium

- Sinkki

KATEKIINI

AMINOHAPOT

OSTA MACHA-TEE :https://www.kristallikauppa.com/hyva-olo/

 

Usein kysyttyä

Mitä on Matcha-tee?

Matcha on virheän teen lajike, jota on juotu jo yli 800 vuoden ajan. Alun perin sitä käyttivät buddhalaiset mukit ja Samurai, ja Eurooppaan se on tullut vasta hiljattain. Matcha-tee on 100% puhdasta vihreätä teetä. Siinä ei ole väriaineita, lisäaineita eikä säilöntäaineita. Smaragdinvihreän värin aiheuttaa teelehtien runsas lehtivihreä, joka saadaan aikaan teepeltojen pimentämisellä.

Mitä eroa on Matchalla ja vihreä tee –jauheella?

Teepellot peitetään täysin pressuilla neljäksi viikoksi ennen vuosittaista sadonkorjuuta. Tämä erikoinen varjostusmenetelmä blokkaa jopa 90% sinne tulevasta auringonvalosta. Kasvit kasvavat melkein täydessä pimeydessä ja ne kompensoivat puuttuvan valon tuottamalla suuren määrän lehtivihreää. Teen ominainen smaragdinvihreä väri tuleekin aminohapporikkaasta lehtivihreästä. Kuivattamisen jälkeen teenlehdistä poistetaan suonet ja varret jonka jälkeen ne jauhetaan hienoksi jauhoksi.

Miksi juoda Matcha-teetä?

Matcha on hyvin ravinnerikasta ja sillä on vaikuttava ORAC-arvo, yli 1380 yksikköä. ORAC-arvo osoittaa teen antioksidanttimäärän ja se onkin korkeampi kuin mustikoilla ja acai-marjoilla. Suositeltu päivittäinen antioksidanttimäärä on 3000-5000 ORAC-yksikköä. Tämä vastaa kahta Matcha-teepussia, joka on 4 gr päivässä. Suurempi antioksidanttien saanti voi johtaa niin sanottuun detoksikaatioon, mutta matchaa käytetään usein tähän tarkoitukseen. Muistathan, että Matcha ei ole vain yksi laadukas vihreän teen lajike. On olemassa yli 10 erilaista matchaa, ja ne eroavat toisistaan erityisesti värin ja maun perusteella. Meidän tuotevalikoimamme matchat kuuluvat korkealaatuisimpiin lajikkeisiin. Olemme hankkineet asiaankuuluvat todistukset kaikille tee-lajikkeillemme, Kemikaaliteknologian instituutti testaa tuotteemme säännöllisesti ja matchamme on peräisin suoraan niiden tuottajilta Japanista. Matchan suosio jatkaa kasvuan ja niinpä markkinoille on päätynyt halpoja jäljennöksiä Kiiasta. Mikäli sinulle tarjotaan epäillyttävän edullista Matchaa, pyydä myyjältä laadun osoittavia todistuksia, torjunta-aineanalyyseja sekä todistuksia tuotteiden alkuperästä. Meidän standardeihimme kuuluu kaikkien näiden dokumenttien hallussapito ja mahdollisuus nähdä ne.

 

Miksi ostaisin Matcha-teetä teiltä?

·         Teemme yhteistyötä maailman suurimpien matchan tuottajien kanssa.

·         100% laadukasta matchaa

·         BIO-sertifikaatti

·         Säännöllinen E.colin, torjunta-aineiden, raskasmetallien, bakteerien, hiivan ja sienien testaus.

·         Yhdeksän eri laatutodistusta.

·         Yhdenmukaisuus Euroopan Unionin tiukimpien elintarvikejakeluun liittyvien säännösten kanssa

·         Todistetusti Japanista peräisin.

·         Uniikit pakkaukset (helppokäyttöiset 2 gr. pussit)

·         Korkealaatuiset referenssit ja medianäkyvyys.

 

Matcha-tee ja terveys?

Lukuisat tutkimukset osoittavat että kupillinen matcha-teetä päivässä vastaa 10:tä kupillista tavanomaista vihreää teetä. Lisäksi teen terveyshyödyt ovat merkittävästi suuremmat matchaa juodessa, koska nautit kokonaisia teenlehtiä, et pelkästään sen uutetta.

 

Kuinka teen tilauksen?

·Kaikki tilaukset hyväksytään puhelimitse tai sähköpostitse, verkkokaupassa.

OSTA MACHA-TEE :https://www.kristallikauppa.com/hyva-olo/

Takaisin