Miten valita täydellinen lahja?

04.05.2013 11:28

 

Miten valita täydellinen ja ainutlaatuinen lahja itselle tärkeälle ihmiselle?

 

Kun olin viisivuotias, ostin äidilleni syntymäpäiväksi pesuainetta, jolla hän pesi vaatteemme. Muistan vieläkin kuinka menin kylpyhuoneeseen, ja otin selville mitä ainetta hän käyttää. Sen jälkeen menin kauppaan ja ostin sitä samaa pesuainetta. Muistan myös äitini ilmeen – hän oli yllättynyt ja samalla iloinen. Hän hymyili minulle tavalla, jota en unohda koskaan. En muista mistä sain rahat pesuaineeseen, mutta lahjaa ostaessani opin muutaman asian lahjoista:

1, Mieti aina ennen kauppareissua lahjan saajaa. Jotta voit hankkia toiselle täydellisen lahjan, kuuntele ja huomaa mistä hän pitää ja mistä ei. Yritä saada selville mistä henkilö oikeasti pitää, mitä hän pitää tärkeänä. Lapsen silmin näytti siltä, kuin äitini olisi rakastanut vaatteiden pesua. J Koska hän pesi vaatteita niin usein, ajattelin, että mikä tekisikään äitini onnelliseksi – lisää pesuainetta tietysti, jeeee 

   

2, Lahjan tulisi tehdä lahjan saaja iloiseksi. Mieti mitä henkilö tekee ja mistä hän pitää. Voisiko lahja olla jotain, mitä henkilö käyttää joka päivä, jotain mistä hän on haaveillut vuosia, tai jotain mikä liittyy hänen harrastukseensa. Ainahan voit myös antaa lahjaksi yhdessäoloa!

 

 3, Lahja tulee aina antaa rakkaudella. Myös yllätyslahja on ainutlaatuinen tapa muistaa toista. Osta jotain, mitä lahjan saaja ei osaisi odottaa. Tämä sääntö ei ole pakollinen, mutta toisten yllättäminen on yleensä lahjan antamisessa se paras osa! 

 

Jo viisivuotiaasta lähtien olen halunnut yllättää minulle rakkaat ihmiset – olipa kyseessä lahja tai jotain aivan muuta. Joskus pienikin, mutta odottamaton, lahja voi olla se oikea. J Muistan kun äitini oli Amerikassa neljä vuotta sitten auttamassa veljeni kaksosten hoitamisessa. Silloin mietin, mitä voisin lähettää hänelle syntymäpäivälahjaksi – paketti saattaisi eksyä matkalla, ja se olisi sitä paitsi kallista lähettää. Päätin lopulta hankkia lahjan verkkokukkakaupasta. Ostin hänelle ison kukkakimpun ja herkullisia konvehteja, kirjoitin tekstin korttiin, annoin äitini osoitteen ja maksoin.

 

Voin vakuuttaa, että äitini oli yllättynyt TAAS kerran 30 vuodenkin jälkeen. Hän ei nimittäin osannut odottaa lahjaa ollenkaan. Voitteko kuvitella tilanteen, jossa äitini avasi oven miehelle, joka ojensi hänelle ison kukkakimpun ja herkullisen konvehtirasian. Äitini sai ainutlaatuisen lahjan kaukaa toisesta maasta.

 

Minulla olisi vaikka kuinka moni tarina jaettavana. Perheenjäsenten, ystävien ja työkavereiden yllättämiseen on monia ainutlaatuisia tapoja. Meidän jokaisen sisällä asuu vanhempi, aikuinen ja lapsi. Kun mietimme oikeanlaista lahjaa, meidän täytyy vain päästää oikea sisäinen minämme valloilleen. Lahja on myös kahden ihmisen kommunikaatiota. Lahjat kertovat usein ihmissuhteistamme, mutta myös siitä, kuinka hyvin tunnemme toisemme.

 

Me kaikki olemme ainutlaatuisia, mutta meissä jokaisessa asuu lapsi. Meillä jokaisella on lapsuuden unelmia ja muistoja, jotka eivät unohdu koskaan. 

 

Jos annat lahjan rakkaudella ja ajatuksella, valinta osuu takuuvarmasti oikeaan.

 

Haluatko oppia tekemään kauniita kukkakimppuja hedelmistä tai karkeista? Liity ilmaiseksi postituslistalle täältä:

https://www.kristallikauppa.com/uutiskirje/

 

 

 

Takaisin